Quirinus de Palmelaan 109
4142CH
LEERDAM
tel. 0345-612632

Leerdam Sport ‘55, dat was vandaag de (voor ons vrij onbekende) tegenstander in de eerste uitwedstrijd.

Met nog steeds 4 man in de lappenmand en wederom 3 afmeldingen kwam coach The Bonecrusher precies tot 11 spelers en was hij genoodzaakt zijn collega’s van de JO17 en JO19 om hulp te vragen.

Van beide elftallen werden 2 jongemannen gestuurd al kwamen de 2 van JO19 nooit aan en vertrokken we zo dus met 13 man naar de provincie Utrecht.

Daar aangekomen werden de wenkbrauwen even gefronst van het zien van grote hopen zand tegenover de kantine.

Navraag leerde dat achter het oude complex de nieuwe velden lagen en de nieuwbouw in aantocht was.

Bij binnenkomst werd er vreemd opgekeken toen er koffie besteld werd, jullie zijn toch Brabanders? Na 1 slok koffie was meteen duidelijk waarom de kaartende oudjes al aan het bier zaten om 10 uur ‘s ochtends.

Op een splinternieuw kunstgrasveld trapten beide ploegen een half uur later af in de stromende regen.

Nu zijn kunstgras en regen niet de meest favoriete combinatie van FC Treiterpen en dat werd ook vandaag al snel duidelijk.

Ballen gingen overal heen behalve waar ze heen moesten en ook verdedigend liet men steekjes vallen.

De Yeti stond maar een beetje te dromen, zocht hij madeliefjes? en leek toch wat last te hebben van zijn avondmaaltijd die door Het Eeuwig Talent werd omschreven als Belse frieten met ongeïdentificeerde kattenbrokken, laatstgenoemde had na het zien van de foto in de app meteen geen honger meer.

De Tovenaar had nu wel geslapen maar deed weinig met de paar ballen die hij kreeg en werd na een half uur gewisseld door een boze coach.

Gelukkig was HJ Krijnen wel alert, net als zijn collega aan de overkant trouwens, en met de rust in zicht stond het nog steeds 0-0.

Toen De Pantoffel een overtreding begin en de immer op appél fluitende scheidsrechter de bal op de stip legde was dit de uitgelezen kans voor de gastheren om net voor rust op voorsprong te komen!

Maar HJ Krijnen was in vorm en tikte de bal uit de rechterbenedenhoek en stopte zo de strafschop!

Na rust kwamen beide heren van JO17 in het veld en ook zij hadden de toespraak in de rust van Tuf Tuf Jr. begrepen, simpel voetballen, binnenkantje voet en verstop je niet.

Doordat de thuisploeg constant drie man rond eigen zestienmeter gebied hield werd het veld veel te “groot” voor ze en was het niet meer te belopen.

Het duurde een klein kwartiertje voordat Right-Oh 5 eindelijk scoorde en wie anders dan De Verlosser brak de ban met een kopbal uit een corner, 0-1!

5 minuten later schoot Tuf Tuf Jr. met een droge knal raak uit een corner en was het 0-2.

Nog geen minuut later scoorde ook D’n Dretsert, die overigens verder vooral ruzie met het veld had vandaag, 0-3.

Leerdam deed hierna wat terug en redde zo de spreekwoordelijke eer, 1-3.

Het klein beetje hoop werd namelijk 3 minuten later aan diggelen geschoten door De Verlosser, 1-4!

Het was nu echt eenrichtingsverkeer ook omdat de 90 minuten lang scheten latende spitsje van de tegenstander volledig in de broekzak van De Punaise zat en niet verder kwam dan wat verbaal geweld en wat balletjes buitenkant voetje.

Ook de constante waarschuwingen de keeper van Leerdam, wiens stem wel iets weghad van de baron van Bassie en Adriaan, hij is rechts!” hielpen niet want net voor tijd maakte De Verlosser nog zijn derde en Right-Ohs vijfde, 1-5.

De scheidsrechter van dienst besloot na een eerste helft van 50 minuten ook nu nog even langer door te gaan en “hielp” de thuisploeg zo nog aan 2 extra tegendoelpunten.

In beide gevallen was het Ian van de JO17 die scoorde! 1-6 en 1-7 dus!

Zo won Right-Oh 5 ook de tweede competitiewedstrijd en betekende dit tevens de 19e! overwinning op rij in de competitie, door corona uitgesmeerd over 3 seizoenen.

Jeffrey, Dion, Ian en Pieter Jan bedankt voor het meedoen!

Volgend week de strijd om de koppositie als teven nog foutloze Dussense Boys op bezoek komt, aftrap om 11 uur!