PAPENDRECHT
tel. 078-6150106

Tot groot ongenoegen van de Bergse spelersvrouwen stond uitgerekend vandaag de vroegste en verste uitwedstrijd op het programma, in en tegen Papendrecht.

De spelers die er vandaag wel waren leken daar dan weer minder mee te zitten, de aanwezigheidsteller stokte deze keer op 14.

Keeper HJ Krijnen keerde weer terug in het elftal na enkele weken van afwezigheid (een jaarlijks terugkerend iets) en afgaande op de training had hij deze keer vooral getraind op het ver uit zijn doel komen.

Belangrijkste afwezigen waren vandaag The Artist en D’n Dretsert die deze tegenstander met hun snelheid toch veel pijn hadden kunnen doen.

Ook Het Beest, De Stofzuiger, Mr. Miyagi en Ravanelli hadden andere verplichtingen.

Op het onchristelijke tijdstip van 08:45 uur werd er dus verzameld op een logischerwijs uitgestorven sportpark.

Aangekomen in Papendrecht ging de ene helft net naar de kerk en lag de andere helft waarschijnlijk met een kater op bed getuige de sporen van een kampioensfeestje(?) op het complex.

Wat overbleef stond dus tegen ons op het veld als tegenstander en bestond uit 3 jonge aanvallers en 8 oude, vaak praatgrage, oude gedienden.
Het bord in de kantine met daarop de tekst: “aan de bar geen gezeik, we doen het in onze vrije tijd” verklaarde dus het vele gezeur tijdens de wedstrijd.

Om 10:02 uur stoomde de teruggekeerde linksback Het Raadslid mee op en zijn, naar eigen zeggen, bewuste balletje werd op waarde geschat door De Kruk die vanaf links de bal hoog in het doel achter de verbouwereerde keeper schoot, 0-1 met nota bene zijn eerste balcontact!

De thuisploeg gokte op de lange bal om zo de jonge rappe aanval te lanceren en probeerde Right-Oh op eigen helft vast te zetten.

Na ruim een kwartier spelen kreeg de sterk spelende De Ploeg de bal via zijn been op zijn kin en tot ontsteltenis van iedereen in rood, wit en blauw legde de scheidsrechter de bal op de stip.
Het onterechte cadeautje werd uitgepakt en zo was de stand weer gelijk, 1-1.

Drie minuten later ging aanvoerder De Verlosser ervandoor en legde hij de bal met een hakje af op De Tovenaar die zo zijn 2e doelpunt van het seizoen kon binnenschuiven, 1-2!

Na een half uur spelen kreeg FC Right-Oh een vrije trap net buiten het zestienmetergebied, de tegenstanders in de muur draaiden weg en De Verlosser schoot hard de 1-3 binnen!

Niet veel later werd een counter van de thuisploeg goed uitgespeeld en was het voor de vijfde keer deze ochtend raak, 2-3.
Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd de linkerflank vervangen en waren de wissels op De Voyeur na op.
De tweede helft was een stuk minder spannend, Papendrecht was minder gevaarlijk en De Verlosser stond vaak in z’n eentje op e n eiland.

Een sporadische twee tegen één leverde halverwege de tweede helft echter wel de 2-4 op toen De Verlosser met 2 verdedigers voor zich toch onberispelijk de bal binnenschoot.
Nummer 55 op de teller dit seizoen en de 60 is nog steeds haalbaar…

Vlak voor tijd viel De Ploeg nog uit met een pijnlijke neus toen hij een kopduel aan dacht te gaan maar de tegenstander besloot om het met zijn schoen in plaats van zijn hoofd te doen.

Wederom een overwinning en daarna gauw met de punten in de tas naar Brabant!
Het zou toch leuk zijn om, al was het maar één seizoen, die ploegen van boven de rivier lekker daar in te delen.

Volgende week wacht het slotstuk tegen rode lantaarndrager VCW, aanvang 10:30 uur.

Mocht u ietwat verlaat zijn volgende week, FC Right-Oh 5 speelt dan in de nieuwe zwarte uittenues en de tegenstander in het rood/wit.