Binnen 2 A
4271BW
DUSSEN
tel. 0416-391598

Na het moeizame gelijkspel van vorige week tegen Raamsdonk 2.5 stond er vandaag een uitwedstrijd op het programma.
In Dussen waren de plaatselijke boys de tegenstander, een wedstrijd waar FC Right-Oh 5 de laatste jaren, ondanks louter goede resultaten, gemengde herinneringen aan bewaard.

Vorig seizoen beëindigde het daar de ongeslagen reeks van de thuisploeg en 3 jaar geleden waren de gasten hard op weg naar het kampioenschap (13 gespeeld, 13 gewonnen) totdat corona zijn intrede deed en het restant van de competitie niet meer uitgespeeld werd.

Wat vandaag niet meezat was het weer, en zonder het aanwezige kunstgrasveld was de wedstrijd waarschijnlijk niet eens doorgegaan.

In de lappenmand zaten vandaag behalve permanente bewoner De Lastige, en seizoenkaarthouder Face ook Het Beest en Ravanelli.

Verder stak mevrouw Het Raadslid een stokje voor de aanwezigheid van Het Raadslid zelf en voelde tactisch meesterbrein coach The Bonecrusher zich wederom niet heel fit.
Één en één is twee en dus maakte Adje Interim De Kruk voor de 20e keer zijn opwachting als stand-in coach/leider.

Opvallende AANwezigen vandaag waren IKEA hooligan Looike en wintersport verslaafde De Voyeur, blijkbaar was nu echt alle sneeuw gesmolten.

Overigens hing de wasvrouw middels een schrijven via haar man (Tuf Tuf Jr.) ook nog even de vuile was buiten in de groepsapp en werden de oren van Het Eeuwig Talent, De Voyeur, Het Beest en De Tovenaar even vakkundig gewassen.
Het inleveren van vuile tenue’s, een kind kan de was doen zou je zeggen maar ondanks dat een enkeling zijn handen nog in onschuld probeerde te wassen, kregen bovenstaande heren toch een laatste waarschuwing.

De wedstrijd zelf dan, op het natte plastic stuurde De Kruk de volgende 11 om 11:00 uur de mat op:
Op doel: HJ Krijnen, de laatste linie werd van rechts naar links gevormd door: Keulen 2.0, Looike, Het Eeuwig Talent en De Zeis.
Op het middenveld: D’n Dretsert, Tuf Tuf Jr., De Ploeg en Sneeuwvlokje en voorin het welbekende duo The Artist en aanvoerder De Verlosser.

Op de reservebank: Mr. Miyagi, De Voyeur, De Stofzuiger, De Tovenaar en De Kruk zelf.

Het eerste halfuur was niet heel spannend, de thuisploeg trok zich ver terug en gokte op een uitbraak en FC Right-Oh was niet bij machte om zich door de Dussense muur heen te spelen.

De eerste grote kans was voor Dussense Boys maar een ingreep van De Zeis op de doellijn voorkwam een achterstand.
Na ruim een halfuur gebeurde dit alsnog, na slap optreden achterin werd het 1-0.
Het resterend gedeelte van de eerste helft was van Right-Oh kans niet best en met dank aan het onscherpe vizier van de Dussense spits bleef het bij 1-0.

Gelukkig had FC Right-Oh 5 de laatste weken wel vaker laten zien niet in de war te raken van een achterstand en dus ging men toch met vertrouwen de tweede helft in.
Mr. Miyagi verving Keulen 2.0, De Voyeur loste Het Eeuwig Talent af, De Stofzuiger kwam voor De Zeis en Sneeuwvlokje moest het veld ruimen voor De Kruk.

De gasten bleven rustiger aan de bal en zochten minder vaak de lange bal maar het lukte maar niet om de muur van de thuisploeg te slechten.
Aan de andere kant werd er veel beter verdedigd dan voor rust en creëerde Dussense Boys amper kansen.

Halverwege de tweede helft was daar ineens een knal van afstand, lichtjes getoucheerd, en de keeper van de thuisploeg was kansloos en zag de bal zo de kruising in verdwijnen!
Doelpuntenmaker was Looike en zo was de gelijkmaker eindelijk daar, 1-1!

Een minuut of 5 later kopte Looike knap de 1-2 binnen en waren de rollen ineens omgedraaid!

Toen ook de De Voyeur 5 minuten voor tijd een inzet van The Artist van heel dichtbij tot doelpunt promoveerde, zichzelf daarmee in het doelnet gooide als een zeehond in een fuik, leek de buit alsnog binnen.

Een frommelgoal betekende nog wel 2-3, maar de tijd was op en dus konden de 3 punten mee terug naar Geertruidenberg!

Wederom een prima tweede helft en dus alsnog de winst over de streep getrokken!