F.C. Right-Oh verliest uitwedstrijd tegen Berkdijk

6 maart 2023 12:15

Theo Velthoven

Positie ranglijst weer in de gevarenzone

Afgelopen zondag 5 maart moest F.C. Right-Oh uit tegen Berkdijk uit Kaatsheuvel een lastige tegenstander die op de ranglijst de 4de plaats bezet, dus de mannen uit Den Berg konden aan de bak. Right-Oh begon goed te storen vanaf het begin wat al na 5 minuten een grote kans voor Right-Oh opleverde, een mooie diepe pass van Daniek Maas op Marciano Broeders die de verdediger van Berkdijk eruit liep en alleen voor de keeper kwam maar helaas geen doel trof. Right-Oh bleef goed voetballen en maakte mooie combinaties waar wel gevaar uit kwam maar nog geen doel trof. Berkdijk zag het gevaar en ging harder voetballen een zware overtreding op Daniek Maas liet de scheidsrechter onbestraft, nog in de zelfde minuut liep de spits van Berkdijk door op keeper Yannick Lusse die hem werkelijk bombardeerde maar ook dit werd niet bestraft, de vraag was kon de keeper nog wel door gaan want hij had er een flink dik blauw oog van over gehouden. Maar zoals dikwijls in de voetballerij de ploeg die beter is krijg de deksel op zijn neus, in de 18de minuut een afstand schot van Berkdijk die doel trof 1-0. Enkele minuten later een kopbal die rakelings voorbij het goal van Right-Oh ging. De mannen uit Den Berg waren gewaarschuwd en ze grepen ook in, ze gingen hun eigen spel weer spelen wat resulteerde in kansen, Ferhat Karasahin met een kopbal die net geen doel trof en Daniek Maas een bal op de paal. 29steminuut een aanval vanuit het midden die naar rechts naar Dani Langermans ging een mooie voorzet gaf en Marciano Broeders tekende de 1-1 aan. Right-Oh was de betere ploeg en door een fout van de verdediging van Berkdijk miste Right-Oh zelfs voor een leeg doel. 43ste minuut een aanval van rechts van Berkdijk en de spits kopte raak 2-1 dat was een tegenvaller net voor de rust. Na de rust was Remko van Dongen achter gebleven in kleedkamer en zijn vervanger was Nick de Rooij, Right-Oh bleef het spel maken maar het spel werd grimmiger, een schot van Dani Langermans ging net voorlangs. De volgende wissel Siem Velthoven verving Ferhat Karasahin en Ruud van Dijk kwam voor Bob van Schijndel. Het spel werd minder maar wel harder, de spelers van Berkdijk begonnen veel te praten tegen de scheidsrechter en de grensrechter Berkdijk had blijkbaar kramp in zijn rechterarm want die stond constant met de vlag omhoog. Right-Oh bleef proberen maar de overtredingen van Berkdijk bleven doorgaan wat uiteindelijk 4 gele kaarten voor Berkdijk en een rode kaart voor de verzorger van Berkdijk kostte. In de 80ste minuut een voorzet van de rechtsbuiten van Berkdijk en de spits twijfelde niet met een rake kopbal 3-1. Right-Oh bleef aanvallen een vrije trap van Ruud van Dijk op de lat en een paar leuke aanvallen het mocht niet meer baten. Boyd Schipperen verving nog Mitchell de Rooij. Right-Oh had hier minimaal 1 punt verdiend maar ging met 0 punten naar huis.

Aanstaande zondag 12 maart speelt F.C. Right-Oh een derby thuis tegen Raamsdonk. In de kantine wordt het muzikaal verzorgd door DJAY JOORE en kom de volkszanger DONNY PONSEN zijn bekende nummers “Drink rode wijn en Het spel van de liefde” ten gehore te brengen. Uiteraard is er weer een levensmiddelen tas beschikbaar gesteld door de PLUS uit Geertruidenberg waar men bij de entree lootjes kan kopen en na de wedstrijd zal er een loterij plaatsvinden met mooie prijzen.

Aanvang wedstrijd 14.00 uur kom kijken naar de derby en genieten na de wedstrijd in de gezellige kantine van F.C. Right-Oh.