Onnodig verlies F.C. Right-Oh tegen koploper WSJ

20 maart 2023 15:00

Theo Velthoven

Concurenten lopen niet in op F.C. Right-Oh, nog niet in de gevarenzone

F.C. Right-Oh moest zondag 19-03 uit tegen de koploper WSJ uit Tilburg, ze wisten dat het geen makkelijk voetbalpotje zou worden en dus aan de bak. WSJ begon fel aan de wedstrijd en het leek dat Right-Oh nog niet wakker was want na 5 minuten stond het al 1-0 een aanval op links werd door de verdediging de speler niet aangepakt en hij kon vrij inschieten. WSJ bleef de druk houden en Right-Oh kwam er amper uit alleen in de 10de minuut een goeie aanval op rechts maar trof helaas geen doel. WSJ bleef goed combineren en tekende 12de minuut de 2-0 aan een kopie zoals de eerste goal. De mannen uit Den Berg moesten nou toch meer grip op de wedstrijd gaan krijgen anders zou het wel op een monsterscore kunnen eindigen. Ze kwamen iets beter in de wedstrijd en er kwamen kleine kansjes, een schot van Daniek Maas en Marciano Broeders werden gestopt door de keeper van WSJ. Maar de Tilburgers kreeg ook kansen om de voorsprong te vergroten maar die deden ze niet benutten. In de 38ste minuut een aanval over rechts en Vince van Hulst gaf een nauwkeurige voorzet op Ferhat Karasahin en die kopte de 2-1 in,  Beide teams kregen nog wat kansen maar troffen geen doel. In de rust is er toch het e.e.a. besproken want Right-Oh begon als herboren de 2de helft, ze zetten goed druk en een redding van de keeper van WSJ voor kwam de gelijkmaker de rollen waren omgekeerd Right-Oh bepaalde het spel en WSJ kwam er sporadisch uit wat toch enig gevaar opleverde maar keeper Yannick Lusse stond zijn mannetje en hield ze goed tegen. In de 60ste minuut kwamen Ruud van Dijk en Remko van Dongen Bob van Schijndel en Justin Jansen vervangen. De druk op WSJ werd nog groter, een kopbal van Marciano Broeders ging maar net naast en van Remko van Dongen net over. Weer een wissel Beau de Wit kwam voor Marciano Broeders, aanvallen was het motto en de gelijkmaker hing in de lucht maar zoals dikwijls het geval is krijg je de deksel op je neus. Een hoekschop van WSJ en de spits kon vrij inkoppen 3-1 een domper zou je zeggen voor het elftal, maar Right-Oh bleef voetballen, een vrije trap van Ruud van Dijk trof de paal en een solo van Daniek Maas die Dani Langermans in schietpositie bracht mocht het niet meer baten. Een onnodige nederlaag want F.C. Right-Oh had hier minimaal 1 punt verdiend. Aanstaande zondag 26 maart speelt F.C. Right-oh thuis tegen Baardwijk UIT Waalwijk aanvang wedstrijd 14.00 uur.