NAC OldStars breidt uit naar DIA en Right’Oh

NAC OldStars breidt uit naar DIA en Right’Oh

Zestigplussers uit Geertruidenberg en Teteringen kunnen vanaf september in hun eigen stad of dorp meedoen met Walking Football. Teamplay@NAC start in samenwerking met voetbalverenigingen Right’Oh en DIA met het project NAC OldStars. Om zestigplussers Walking Football alvast te laten ervaren worden op woensdag 7 juni (DIA) en woensdag 14 juni (Right’Oh) kennismakingsochtenden georganiseerd. Er is plaats voor twintig geïnteresseerden per vereniging. Aanmelden voor de ochtend kan nu via Teamplay@NAC.

Walking Football 
Het project NAC OldStars begint elke week met het drinken van een kop koffie in de kantine. Daarna volgt het sportieve deel dat bestaat uit ‘Walking Football’, een variant op voetbal waarbij niet gerend mag worden, fysiek contact verboden is en de bal niet boven heuphoogte mag komen. Henk Szelech (64 jaar) startte een jaar geleden met Walking Football bij WDS’19. Hij is erg enthousiast en kan het anderen zeker aanraden: “De sport past echt bij mijn leeftijd. Je mag niet rennen, bij fysiek contact word je teruggefloten en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Hierdoor zorg je ervoor dat je je eigen grenzen in de gaten houdt en die van een ander. Want we zijn natuurlijk geen twintig meer! Maar ik kan je vertellen, ik ben me toch een partij fanatiek!”

Voordat zestigplussers starten met Walking Football wordt gekeken naar de algemene conditie door middel van een fittest. Deze wordt afgenomen door een fysiotherapeut. Tijdens de twintig weken die volgen, worden de deelnemers nauwlettend in de gaten gehouden om blessures zoveel mogelijk te voorkomen.

Teambuilding
NAC OldStars bestaat echter niet alleen uit Walking Football-trainingen. Gedurende het project staan verschillende sociale activiteiten op het programma. “Bij het begin van elke training starten we met een bak koffie. En na de training is het altijd gezellig tijdens de derde helft. Je weet wel, mannen onderling.” vertelt Henk “Maar dat is het niet alleen. Er wordt nog veel meer georganiseerd. Zo zijn we bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd in Genk geweest, beleefden we een ouderwets ‘Avondje NAC’ en worden er kaart- en biljartmiddagen georganiseerd. Het is dus meer dan alleen voetbal!”

Meer informatie en kennismaken
Meer informatie over NAC OldStars is te vinden op www.nac.nl/OldStars. Tijdens de kennismakingsochtenden kunnen geïnteresseerde zestigplussers Walking Football gratis uitproberen, daarnaast ontvangen ze meer informatie over het programma en kan er deelgenomen worden aan een fittest, afgenomen door een fysiotherapeut. De ochtenden worden op de volgende data en locaties georganiseerd:

Woe. 7 juni (09.30 u- 11.30 u) : Rkvv DIA (Donkerstraat 34 in Teteringen)
Woe. 14 juni (09.30 u- 11.30 u) : Right’Oh (Stadsweg 1 in Geertruidenberg)

De kennismakingsochtenden starten om 09.30 uur. Deelnemers ontvangen een NAC-trainingspak in bruikleen. Het meenemen van gym-, sport- of voetbalschoenen wordt geadviseerd, maar is niet verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via 076 521 4500 of via info.teamplay@nac.nl

Facebook pagina, F.C. Right’Oh