Stadsweg 1
4931HV
GEERTRUIDENBERG
tel. 0162-515986

Na bijna een jaar vandaag eindelijk weer eens een competitie wedstrijd. De traditionele “voorbereiding” in de vorm van de groepsfase van de KNVB beker was met goed gevolg doorstaan en de loting koppelde de Bergenaren aan VV Dongen 5, thuis op 24 oktober.

Ook vandaag nog een handvol afwezigen c.q. geblesseerden zodat Adje Interim De Kruk de beschikking had over 14 spelers.
Over het erg laat afmelden van sterspeler De Yeti is het laatste woord nog niet gezegd, naar verluidt buigt de tuchtcommissie zich hier binnenkort over.

Coach The Bonecrusher was zonder het zelf te weten al afgemeld in de week ervoor, ter ere van zijn 40e verjaardag was er een verrassingsfeest georganiseerd op zaterdag.
Helaas voor hem was dat exclusief schoonmaken en opruimen op de morning after en dus stond hij ten tijde van de wedstrijd te dweilen met ongetwijfeld een fikse kater.

Onze andere vedette, De Tovenaar was ruim op tijd aanwezig, hij was namelijk vergeten om te gaan slapen en zag er toen de zonnebril afging toch ietsje minder fit uit.
En dus deed hij (deze keer op eigen verzoek) zijn andere bijnaam “Bank de Bruin” wederom eer aan. Helaas voor hem sloeg het noodlot in de tweede helft toch toe, waarover later in dit verslag meer.

Klokslag elf uur, op een nog nat B-veld begon FC Treiterpen aan de wedstrijd.
Het overwicht was er meteen voor de thuisploeg en de eerste kansen lieten niet lang op zich wachten.

Na een minuut of tien dacht de Madese keeper het leer na een terugspeelbal keurig te vangen en dus kreeg FC Right-Oh een indirecte vrije trap op een paar meter van doel, De Verlosser bediende D’n Dretsert die de bal in de verre hoek schoof, 1-0!

Nog geen minuut later verschalkte een Madenaar echt keeper HJ Krijnen van behoorlijk afstand en was de stand weer in evenwicht, 1-1.

De thuisploeg was echter niet van zijn stuk gebracht en kans na kans volgde.
De Stofzuiger scoorde bijna na een prachtige “kaalkoppen aanval” (Stofzuiger, Verlosser en Dretsert) en ook de weer aanwezige Het Beest had kunnen scoren.

In de 26e minuut was D’n Dretsert het eindstation na een prachtige aanval en maakte de 2-1, twee minuten later gevolgd door zijn derde en dus de 3-1 na een keurige actie van De Verlosser!
Een loepzuiver hattrick dus binnen een half uur!

Laatstgenoemde was hierna los en maakt na meerdere tegenstanders uit te spelen zowel de 4 als de 5-1!

Enig minpunt in de eerste helft was het uitvallen van The Artist die na zijn eerste 30 centimeter sprinten geblesseerd het veld moest verlaten.

Na rust kwam De Pantoffel in het veld voor De Aal die volgens Tuf Tuf Jr. weer lekker maaien moest gaan scheppen in zijn winkel.

De Tovenaar had ondertussen 4,5 bidon leeggedronken maar was nog steeds niet geestelijk aanwezig en wilde vooral in de dugout blijven liggen.

Toch kwam boontje om zijn loontje toen ook De Lastige met een vermoedelijke hamstringblessure het veld moest verlaten.

Onze magiër “bewoog” vervolgens tien minuten met een gemiddelde snelheid van 2,3 kilometer per uur als een dwaallichtje over het veld en had welgeteld 1 balcontact toen iemand de bal tegen zijn hoofd schoot.

De Kruk kon het hierna niet meer aanzien en verving hem door de toegesnelde Bobby van FC Right-Oh 4, bedankt Bobby!

Bovenstaand was tevens het hoogtepunt van de tweede helft, Right-Oh was moe, het was warm en de tegenstander kon eigenlijk niet beter.

Al met al een prima start en volgende week volgt de eerste uitwedstrijd tegen het (voor ons als elftal) onbekende Leerdam Sport, aanvang 10:30 uur.

#fcrightoh #kelderklasse #roadtomarkt36?