Stadhoudersdijk 33
5165RG
WASPIK
tel. 0416-312244

Een week na de eclatante overwinning in de burenruzie stond er vandaag een lastige uitwedstrijd op het programma, in en tegen Waspik.
De thuiswedstrijd was immers met 1-3 verloren, al kon dat voor een groot deel op conto van de Waspikse goalie worden geschreven, die toen werkelijk alles tegenhield.

Na het partijspel op woensdag onder haast Siberische omstandigheden, al was de lucht deze keer wel zuiver tot groot genoegen van Tuf Tuf Jr., leken de mannen klaar om een goed resultaat in Waspik te halen.

De aanwezigheidsteller stokte vandaag bij 13,5 maar gelukkig wilde Mike L. maar wat graag meedoen en zo kwamen we tot 14.5.

Diezelfde Mike L. gaf het begrip “English Breakfast” een geheel nieuwe dimensie in de kleedkamer door uitgebreid op het Waspikse potje te gaan zitten en met name De Tovenaar had hierna moeite om zijn ontbijt überhaupt binnen te houden.
Dit in combinatie met de oosterse smeer- en spuitsels van o.a. het Eeuwig Talent, Mr. Miyagi en Het Raadslid zorgden voor een nogal onaangename penetrante lucht.

Terwijl Sneeuwvlokje nog even terug naar Geertruidenberg reed om zijn tas uit zijn auto te halen, begonnen de overige 12.5 aan de traditionele warming-up, namelijk vanuit alle hoeken en standen zo hard mogelijk op het doel van HJ Krijnen knallen.
Menig bal verdween dan ook over het vangnet.

Op een dramatisch veld en onder toeziend oog van een knol of 7 werd er na een minuut stilte voor een overleden erelid afgetrapt.

Het spel ging redelijk gelijk op zonder dat er echt grote kansen vielen te noteren.
Na een ongelukkige handsbal van De Stofzuiger mocht de thuisploeg aanleggen voor een vrije trap vanaf randje zestien.
Een (te) klein muurtje, de keeper teveel naar rechts en een goede trap van een Waspikker resulteerden in de 1-0.

De ballen bij de gasten kwamen telkens niet goed aan of er zat net een been van de tegenstander tussen.
Na wat gerommel achterin werd het zelfs 2-0 en leek het vandaag een hels karwei te worden.

Na wat tactische omzettingen in de rust, Het Beest kwam erin als rechtshalf, Ravanelli schoof door naar het midden (Looike moest naar de IKEA) en Sneeuwvlokje verving Het Raadslid,  had FC Right-Oh 5 nog 45 minuten om iets aan de 2-0 achterstand te doen.

De wissels bleken goed uit te pakken want na rust was FC Right-Oh eigenlijk meteen de baas op het veld.
De fel op de huid gezeten thuisploeg kon weinig anders dan de bal naar voren rossen en HJ Krijnen kreeg dus weinig ballen om
te verwerken.

Na enkele doelpogingen en reddingen van de keeper van de thuisploeg was het uiteindelijk De Verlosser die de aansluitingstreffer maakte op aangeven van zijn aanvalspartner The Artist.

Right-Oh rook nu bloed en bleef op zoek naar de gelijkmaker.
Ook die viel al snel toen wederom De Verlosser het net vond, ditmaal met het hoofd en dus 2-2!
Niet veel later complementeerde hij zijn hattrick en was de achterstand omgebogen in (gezien het spelbeeld in de tweede helft) een verdiende voorsprong, 2-3!

De Bergenaren bleven gaan en op aangeven van De Verlosser kon De Kruk de bal zo in het legen doel schuiven, 2-4!

Het slotakkoord was voor De Kruk die de keeper verschalkte met een bal van afstand waar de goalie net niet bij kon.
Althans, zo leek het er even uit te zien, de realiteit was een verdwaalde voorzet waarbij De Kruk al “sorry Mike” riep voordat de bal in het net plofte, lang verhaal kort, 2-5!

De scheidsrechter geloofde het hierna wel en dus was het tas open, 3 punten erin, tas dicht en als de brandweer terug naar Geertruidenberg, of niet Het Eeuwig Talent?

Mede dankzij een prima tweede helft waarin op een heel slecht veld geknokt werd voor iedere centimeter blijven we leuk meedoen bovenin en wacht volgende week een thuiswedstrijd tegen Raamsdonk.

Man of the match vandaag: het hele elftal!