tel. 0162-515986

RIGHT-OH 5  - HZ'75 3

Op de dag dat in 1989 de eerste uitzending van De Yeti’s favoriete televisieprogramma te bewonderen was (Telekids), traden de mannen van FC Right-Oh 5 aan voor de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen HZ ‘75 3.

Net als in de voorgaande potjes was er ook vandaag een mannetje of 15 present en koos coach The Bonecrusher voor een “zware” reservebank met als bewoners deze keer geen Bank de Bruin (tot verwondering van zijn vriendin) maar aanvoerder De Verlosser, De Ploeg, De Voyeur en Het Raadslid.

Op een enigzins glad B-veld (daarover later meer) was de thuisploeg al snel de bovenliggende partij.

Toch liep het nog niet helemaal soepel, volgens Tuf Tuf Jr. waren zijn ploeggenoten te passief en ook het herhaaldelijk “ik ben er hé” van Sneeuwvlokje bleef onbeantwoord.

De van zijn hoogtestage teruggekeerde sluitpost HJ Krijnen oogde ietwat onzeker bij de eerste balcontacten.
Wellicht moest hij na 3 weken IJsland weer even wennen om onder de mensen te zijn.
Ook het optreden van zijn stand-in Sneeuwvlokje (beide keren de nul) hielp daarbij niet.

Hoewel de gasten amper gevaarlijk werden kwamen ze halverwege de eerste helft via een vervroegd sinterklaascadeautje wel op voorsprong, 0-1.

Lang konden ze er echter niet van genieten want nog geen 2 minuten later trok Looike de stand weer recht met een bekeken schuiver in de benedenhoek, 1-1.

Tien minuten later scoorde The Artist op aangeven van Keulen 2.0 de 2-1 en zo stond Right-Oh 5 weer op voorsrpong.

Niet veel later draaide D’n Dretsert, met zijn tegenstander als een soort van rugzak op zijn rug, knap weg en schoot onhoudbaar de 3-1 binnen.

Ondanks nog enkele kansen op meer was 3-1 tevens de ruststand.

Het hoogtepunt van de eerste helft volgde nog toen De Tovenaar voor het eerst sinds 2003 een tegenstander uitspeelde in het vijandelijk zestienmeter gebied, helaas was het vervolg ietsje minder en stierf de actie in schoonheid.

Na de thee en de gebruikelijk wissels lag de bal binnen 5 minuten alweer achter de Zwaluwse goalie, een inzet van The Artist werd van richting veranderd door de verbaal behoorlijk aanwezige rechtsback en zo verschalkte hij zijn eigen doelman, 4-1.

De Tovenaar versus Ed, 0-1!

Overigens dient hierbij eervol te worden vermeld dat Keulen 2.0 bij alle vier de Bergse doelpunten de aangever was!

Twee minuten later etaleerde De Verlosser zijn klasse weer eens, met een hakbal maakte hij de prachtige 5-1!

Het was nu echt eenrichtingsverkeer en de elf van HZ’75 hadden grootste moeite om de aanvallen van FC Treiterpen af te stoppen.

Meerdere doelpogingen ging net over of naast en ook De Stofzuiger gleed in kansrijke positie uit.

Het Raadslid moet bij het laatste gedacht hebben: dat kan ik beter, want nadat hij de Zwaluwse keeper had omspeeld en de bal alleen nog maar in het lege doel hoefde te tikken gleed ook hij uit en zag tot zijn eigen afgrijzen niet de 6-1 op het scorebord verschijnen.
Oorzaak was volgens hem de toplaag, materiaalman doe er eens wat aan!

Tussen de 65e en de 85e minuut werd er pas echt gas gegeven en vermorzelde FC Right-Oh 5 de moegestreden tegenstander.

Toen de stofwolken waren opgetrokken was de tussenstand 11-1!

Het Bergse mes sneed door de Zwaluwse boter en met name De Verlosser was behoorlijk op dreef. Op de 7-1 na (The Artist) kwamen alle doelpunten van zijn voet en bij een aantal hoorde de keeper van de uitploeg de bal alleen maar voorbij suizen!

The Artist ging zelfs voor de sportiviteitsprijs en liet de bal op de doellijn voor open doel liggen toen de keeper van HZ zich bij een redding zeer deed.

De directe tegenstander van D’n Dretser werd werkelijk aan alle kanten voorbij gelopen en wordt waarschijnlijk vannacht nog gillend wakker.

Op het middenveld heersten Tuf Tuf Jr. en De Ploeg en voorin waren er dus vele feilloze combinaties tussen het duo The Artist en De Verlosser.

Toen de prima fluitende leidsvrouw na 90 minuten affloot was het eigenlijk een wonder dat het maar 11-1 was en de tegenstander zelfs had weten te scoren.

Al met al een prima teamprestatie onder toeziend oog van alle 5 bewoners van de lappenmand en Jappie Joo.

Volgende week blijven we binnen de gemeente en spelen we uit in Raamsdonksveer om 11:30 uur.