4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Vandaag stond de uitwedstrijd met de kortste aanrijtijd op het programma, 1 brug verderop.

Ondanks dat was De Tovenaar al even voor half tien aanwezig, toen er maar niemand verscheen pakte hij toch de groepsapp er even bij en bleek dat het om 10:30 verzamelen was.
Lag het aan zijn zwangere vriendin, een vervroegde wintertijd of wedstrijdspanning? Niemand die het wist.

De overige vijftien verschenen rond half elf op sportpark ‘t Bolwerk en vanuit de dichtbevolkte lappenmand maakte Mr. Miyagi weer de oversteek naar de selectie.
Het kruidenmengsel van onder andere chinese groene thee, fluitenkruid uit het bolwerk, sriracha saus en gemalen pinda’s had er voor gezorgd dat hij wonderbaarlijk snel was hersteld van een rack gekneusde ribben.

Inclusief Mr. Miyagi waren er vandaag maar liefst 16 spelers voorhanden, alleen ons eigen  Duracell konijn, beter bekend als D’n Dretsert, was er niet bij.

In de openingsfase had FC Right-Oh het beste van het spel. Dit resulteerde al snel in de eerste grote kans, De Ploeg kopte net voorlangs.
Na een minuut of acht brak The Artist de score open, 0-1!

Lang konden de Bergenaren niet van de voorsprong genieten, drie minuten later lag de bal achter doelman HJ Krijnen na slap verdedigen, 1-1.

Een minuut of vijf later nam De Verlosser de bal van een meter of twintig op de pantoffel en liet de keeper van de gastheren kansloos, 1-2!

Hierna kwam de thuisploeg beter in het spel en na enkele flinke kansen (o.a. een bal op de paal) viel de te verwachten gelijkmaker en was het dus weer gelijk, 2-2.

Nog voor rust viel ook de 3-2 en wederom zag het er verdedigend niet al te scherp uit.

Na rust en 3 wissels (beide backs waren voor rust al uitgevallen/gewisseld) trok FC Right-Oh 5 de stand alweer heel snel recht, The Artist maakte zijn 2e en Right-Ohs derde doelpunt, 3-3!

Het overwicht van de beginfase was weer terug totdat de scheidsrechter vanuit de middencirkel voor een strafschop floot.
Hij deed dit overigens op appél van de thuisploeg.
Keeper HJ Krijnen stopte de pingel maar in de rebound werd er net wat attenter gereageerd door de thuisploeg, 4-3.

Voor de zoveelste keer vandaag bleef een voorsprong niet lang staan, van dichtbij scoorde De Verlosser middels een rabona de 4-4!

Right-Oh ging vrolijk door met aanvallen en was met ballen achter de vijandelijke defensie vaak gevaarlijk.

De opstomende Het Raadslid werd in het zestienmeter onderuit geschoffeld en zelfs deze scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen.
Vaste strafschopnemer Het Eeuwig Talent wist daar zoals altijd wel raad met en schoot de Bergenaren weer eens op voorsprong met nog een minuut of twintig te gaan.

Het Raadslid bleef ruimte krijgen en pegelde de bal uit een volgende aanval snoeihard op de lat.

Uit een sporadische tegenaanval volgende een vrije trap die tot ontsteltenis van alle Right-Oh spelers als voorzet zo naar beneden viel achter HJ Krijnen, 5-5…

Vijf minuten voor tijd bleef een overduidelijke handsbal onbestraft en uit de tegenaanval werd het ook nog 6-5.

Extra tijd kwam er niet meer en ook de 13 minuten voor tijd met rugnummer 13 ingevallen De Tovenaar kon niets uitrichten, zijn lange wachten bleek dus allemaal voor niets.

Al met al een zure nederlaag, volgende week wacht een thuiswedstrijd en zal het verdedigend een stuk beter en feller moeten.

Foto’s: Angela Keulemans