4931HV
GEERTRUIDENBERG
tel. 0162-515986

Degradatie voetbal in zicht

Afgelopen zondag 14 mei moest Right-Oh zijn laatste thuiswedstrijd van de competitie spelen tegen Dussense Boys. Een wedstrijd van groot belang want winnen zou een goede stap voor behoud in de 4de klasse zijn. Al bij de aftrap was er al bij de eerste aanval van Dussen een bal die net voorlangs ging, Right-Oh was gewaarschuwd. Maar Right-Oh ging ook de aanval zoeken een schot van Daniek Maas schampte de lat en op het doel van Right-Oh. Maar ook Dussen zat niet stil een schot op de keeper Yannick Lusse die hij goed uit zijn doel hield. In de 8ste minuut een tegenvaller voor Right-Oh Ruud van Dijk moest geblesseerd het veld verlaten zijn vervanger was Rutger Bossers. Zowel Right-Oh als Dussen waren aan elkaar gewaagd en beide zochten de aanval, een schot van Jules Bossers die een verdediger keerde maar ook een aanvaller van Dussen die alleen voor de keeper kwam maar met een met spectaculaire redding wederom zijn doel schoon hield. Een vrije trap van Dani Langermans kopte Siem Velthoven in het doel maar de keeper redde.  Nog een vrije trap van Dani Langermans trof ook bovenkant lat. In de 40ste minuut een diepe pass op Siem Velthoven die de back omspeelde en de goed meegekomen Dani Langermans bediende die de bal in de hoek schoof 1-0 en zo ging Right-Oh de rust in. Maar dan de 2de helft de 46ste minuut een aanvaller van Dussen slalomde op rechts door de verdediging heen en scoorde de gelijkmaker 1-1 een tegenvaller. Right-Oh wist wat er te doen was en dat is aanvallen, in de 53ste minuut vanaf rechts een voorzet van Daniek Maas maar Siem Velthoven miste doel. Direct daarop in ging Dussen in de aanval en met een afstandsschot scoorde Dussen de 1-2. Right-Oh was de draad kwijt en 1 minuut later weer een afstandsschot van Dussen en de 1-3 stond op het scorebord. Trainer Arno Gabriels ging gelijk wisselen en bracht 2 extra aanvallers in het veld Beau de Wit en Ferhat Karasahin kwamen de broers Remko en Kevin van Dongen vervangen. Right-Oh bleef aanvallen maar de keeper van Dussense Boys had alle ballen. Nog 2 wissels Siem Velthoven en Marciano Broeders werden vervangen door Nick de Rooij en Rody de Gardeijn. Dan in de  82ste minuut Ferhat Karasahin werd zwaar gehinderd in het strafschop gebied en de scheidsrechter legde de bal op de penaltystip maar deze hard genomen strafschop naar de rechterhoek van Dani Langermans pakte de keeper klemvast, geen aansluitingstreffer. Right-Oh probeerde nog maar het mocht niet baten een streep door de rekening. Aanstaande zondag 21 mei moet Right-Oh uit voetballen tegen GSBW die 2de staan en nog kans hebben om kampioen te worden mits WSJ punten laat liggen. Een zware maar niet onmogelijke taak om daar 3 punten te pakken maar dan ook nog is Right-Oh afhankelijk wat de andere teams doen. Duimen en hopen op een goede afloop anders wordt het hoogst waarschijnlijk degradatie voetbal en daar zitten we niet op te wachten.