F.C. Right-Oh winnaar derby tegen Raamsdonk

13 maart 2023 12:15

Theo Velthoven

Duel in het laatste kwartier beslist

Zondag 12 maart stond de derby tegen stadsgenoot Raamsdonk op het programma, de wedstrijd begon met een minuut stilte van het verschrikkelijke ongeluk vrijdagavond op de A59 waar een compleet gezin uit Raamsdonksveer om het leven kwam. Het was gezellig druk en de mensen uit Geertruidenberg en Raamsdonk waren met flinke aantallen aanwezig. Right-Oh begon fel en zette goed druk op bal waardoor Raamsdonk kreeg geen kans om in de wedstrijd te komen. In de 3de minuut een schot van Siem Velthoven op de paal, 2 minuten later een vrije trap van Dani Langermans en een goede redding van de keeper van Raamsdonk. Right-Oh bleef gevaarlijk een schot van dichtbij wat net over ging. Raamsdonk was wakker geschut en kreeg meer grip op de wedstrijd. Een aanval op rechts van Raamsdonk die de bal voor gooide en de spits schoot hem in het doel maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De 2de helft begon met Ferhat Karasahin die de geblesseerde Mitchell de Rooij verving. Het ging gelijk op, een schot van Bob van Schijndel die naast ging en in de 60ste minuut werd door de verdediging van Right-Oh de bal van de goallijn gehaald, een paar minuten later weer een kans voor Raamsdonk die net naast ging. Maar aan beide kanten kwamen kansen Ferhat Karasahin lobde de bal net over en een paar minuten kopte hij net over. Right-Oh trof in deze fase nog een keer de paal, maar nog steeds geen doelpunten. 72ste minuut Nick de Rooij verving Marciano Broeders. Het spel werd er echter niet beter op tot de 76ste minuut een bal op rechts en Siem Velthoven ging goed door die Daniek Maas bediende en de score was geopend 1-0. Right-Oh trainer Arno Gabriels wisselde Remko van Dongen voor Ruud van Dijk. Het spel bleef op en neer gaan en kansen voor Right-Oh maar ook zeker voor Raamsdonk. Een fout van de verdediger van Raamsdonk bracht Siem Velthoven alleen voor de keeper maar hij miste, in de 87ste kwam hij weer alleen voor de keeper en trof de paal. Raamsdonk proefde dat er wel een punt te halen was en bleef goed aanvallen een redding van keeper Yannick Lusse in de 90ste minuut waardoor Right-Oh er goed en snel er uit kwam, Nick de Rooij bediende Siem Velthoven en die haalde vanaf de 16 meter uit 2-0. Dat was de genadeslag voor Raamsdonk. Gezien de kansen een verdiende overwinning voor F.C. Right-Oh die hierdoor 1 punt boven Raamsdonk staat. Al met al een leuke wedstrijd en de derby sfeer was echt te proeven laten we hopen dat zowel F.C. Right-Oh en Raamsdonk de nacompetitie voor degradatie ontlopen want dit zijn toch wel de derby’s waar we naar uit kijken. Na de wedstrijd was het druk in de kantine die muzikaal werd ondersteund door DJAY JOORE en de Haagse volks zanger DONNY PONSEN. Aanstaande zondag 19 maart speel F.C. Right-Oh uit tegen de koploper WSJ uit Tilburg aanvang wedstrijd 14.30 uur.