F.C. Right-Oh weer zonder punten

26 februari 2024 15:30

Theo Velthoven

Raamsdonk wederom winnaar stadsderby

Afgelopen zondag 25 februari stond de thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Raamsdonk op het programma en ware derby. Het sportpark Het Bolwerk was goed gevuld met toeschouwers. Vanaf de aftrap waren beide ploegen voorzichtig met balverlies en eventuele counters. Af en toe voor de 2 teams kleine kansjes. Het was dan ook pas in de 26ste minuut dat Siem Velthoven met een geplaatst schot de kruising trof en iets later een afgekeurd doelpunt van Daniek Maas wegens buitenspel. Door een fout achterin van Raamsdonk kwam dezelfde Daniek Maas kwam niet tot scoren. Het was ook voor de 1ste helft een saaie wedstrijd om naar te kijken. Na de rust geen wijzigingen, Right-Oh begon wat feller aan de 2de helft wat resulteerde in de 48ste minuut een corner van rechts die genomen werd door Bob van Schijndel die Daniek Maas afrondde met een mooie kopbal en de 1-0 aantekende. De wedstrijd was nu open en de echte derby begon nu. En dat bleek want nog geen 2 minuten later een aanval van Raamsdonk op rechts die de verdediging van Richt-Oh uit elkaar splitste en de gelijkmaker was daar 1-1. Beide ploegen bleven wel alert voor de counter maar het spel werd er niet echt beter van. Een schot voorlangs de goal bij Right-Oh en een aanval waar de keeper van Raamsdonk goed oplette en zijn doel schoon hield. De eerste wissel was gelijk een dubbele Ruud van Dijk en Beau de Wit verlieten het veld en Vince van Hulst en Daan van Moergestel waren de invallers. Een mooie aanval van rechts door Right-Oh die net over werd geschoten. In de 74ste minuut een aanval van Raamsdonk door het midden die met een mooie combinatie vrij voor de keeper Tycho van Noort kwam en hem feilloos tegen het net belandde de achterstand was daar 1-2. Right-Oh moest nu wel komen, nog een noodzakelijke wissel Siem Velthoven viel geblesseerd uit en zijn vervanger was Marciano Broeders. De ploeg uit Den Berg probeerde maar kon geen vuist maken. Jeugdspeler Taeke Ribbers kwam nog in de ploeg voor Job van Seeters maar Right-Oh kon de doelman van Raamsdonk niet meer verrassen. Een teleurstellende nederlaag was weer een feit. F.C. Right-Oh zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen om de nacompetitie te ontlopen. Zondag 3 maart speelt Richt-Oh de uitwedstrijd tegen WDS 19 uit Breda aanvang wedstrijd 14.30 uur. De pupillen van de week waren Stan Peters en Jari Broeders.