F.C. Right-Oh pakt punt in Breda

5 maart 2024 8:15

Theo Velthoven

Hattrick Siem Velthoven met 3 goals in de 1ste helft

Zondag 4 maart stond de uitwedstrijd tegen WDS’19 de nummer 4 op de ranglijst uit Breda op het programma. Door de turbulente week waar de trainer Rik Verschuren besloot om niet meer verder te gaan met de selectie was de nieuwe taak weggelegd voor de nieuwe hoofdtrainer Marco Verschuren en zijn assistent Nicky van Boxel om de het spel beter te maken en de ploeg te motiveren voor de punten die we hard nodig hebben. Right-Oh begon ook deze wedstrijd met enkele jeugdspelers omdat er blessures, schorsingen en afwezigen door omstandigheden waren. Dus er werd weer een beroep gedaan op enkele jeugdspelers die al eerder in het 1ste  hadden gespeeld. Right-Oh begon voortvarend en liet zich niet onder bluffen door de ervaren ploeg uit Breda. In de 4de minuut werd de bal onderschept op het middelveld en Beau de Wit ging op links goed door en met een fraaie voorzet wist hij Siem Velthoven te bereiken het die tussen twee man de 0-1 voorsprong aantekende, een heerlijke opsteker om mee te beginnen. WDS begon aan te vallen maar ze vergaten het middenveld en Right-Oh speelde daar goed op in. Ze hielde de wedstrijd onder controle en er werd goed gedisplicineerd gevoetbald. Sporadisch kwam WDS bij het doel van Right-Oh maar de achterhoede hield het hoofd koel en bouwde het spel goed op. In de 18de minuut een mooie steekbal van jeugdspeler Taeke Ribbers op Siem Velthoven die met een fraaie lob de keeper verraste en de 0-2 stond op het scorebord . WDS was nu de weg kwijt want het ging mis van alle kanten en Right-Oh hield bleef bij de les. Dan in de 41ste minuut een dieptepass van Bob van Schijndel die wederom Siem Velthoven in stelling bracht en met een droge knal de voorsprong vergrootte naar 0-3 een ware hattrick, de vreugde was groot bij Right-Oh maar er kwam ook nog een tweede helft. Na de rust wisten ze dat er een ander WDS uit kleedkamer zou komen en daar waren ze ook voor gewaarschuwd door het nieuwe trainersduo, en dat klopte WDS begon furieus wat resulteerde dat er in de 50ste minuut een aanval van links de spits behendig afmaakte 1-3. WDS ging de druk nog verder opvoeren in de 56ste minuut wou de snelle rechtsbuiten een voorzet geven maar verstapte zich dat hij zijn enkel zo verstuikte zodat deze dwars stond op zijn been. Deze speler mocht niet verplaatst worden gezien de blessure en het spel werd een 40 minuten vertraagd eer deze speler met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht, wij wensen hem een snel herstel toe zodat hij weer gauw op het veld mag staan. De resterende 34 minuten werden hervat maar WDS bleef de druk houden en Right-Oh kreeg het steeds zwaarder, WDS sloeg nu niet het middenveld over zoals in de eerste helft maar combineerde goed. In de 69ste minuut de eerste wissel bij Right-Oh Rodey de Gardeijn werd vervangen door Jeff van Eersel. Right-Oh kwam er nu sporadisch uit maar in de 71ste  minuut een aanval waarbij het schot van Vince van Hulst net voorbij de paal ging. Dan in de 76ste minuut een misverstand voor de goal ze wilden de bal wegspelen maar raakte een eigen speler en bal viel achter de doellijn 2-3 jammer. Dit zou nog een pittig klein kwartiertje worden om de 3 punten mee naar de Den Berg te nemen. WDS bleef komen en we begonnen al een beetje hoop te krijgen op de overwinning maar dan in de 88ste minuut een schot van buiten het 16 meter gebied die de jarige Tycho van Noort net niet uit de hoek kon houden en de 3-3 was een feit. De scheidsrechter floot ook precies na 90 minuten af en Right-Oh had toch een punt te pakken. Voor deze wedstrijd een compliment voor de spelers en staf waar we hebben gezien dat er geknokt werd voor elke meter door heel de ploeg wat resulteerde in een punt. Als we dit de rest van deze competitie blijven doen komen we zeker uit de gevarenzone. Volgende wedstrijd is op 10 maart thuis tegen Neerlandia’31 aanvang wedstrijd 14.00 uur.