F.C. Right-Oh en Neerlandia’31 delen de punten

11 maart 2024 12:45

Theo Velthoven

Geen stijging in ranglijst nog steeds in de gevarenzone

Zondag 10 maart kwam Neerlandia’31 uit Dorst naar Den Berg om de 2de wedstrijd van deze competitie tegen elkaar te spelen. Vanaf de aftrap was het een fel Right-Oh die flink druk zette en het heft in handen nam, je zag aan de felheid waarmee er gevochten werd en dat er vandaag 3 punten gehaald moesten worden om van de twaalfde plaats af te komen. Een paar scherpe corners van Bob van Schijndel brachten al snel gevaar voor het doel van Neerlandia maar door de stugge verdediging en goed keeperswerk werd het doel nog schoon gehouden. In de 20ste minuut een pass op Nick de Rooij die alleen voor de keeper kwam en hem wou omspelen maar werd neer gehaald door de doelman en penalty. Daniek Maas ging de elfmeter nemen en faalde niet 1-0 een goed begin. Right-Oh bleef nog wel druk houden maar Neerlandia kwam ook meer aan voetballen toe en werd ook gevaarlijker. In de 39ste minuut een corner voor de ploeg uit Dorst die hoog voor kwam bij de tweede paal waar niemand van Right-Oh stond maar wel een speler van Neerlandia en de 1-1 was een feit. Voor de rust werd het spel minder en konden beide ploegen geen echte vuist maken. Na de rust een feller Neerlandia en Right-Oh zakte terug echter in de 52ste minuut een mooie dieptepass van Daan van Moergestel op Daniek Maas die alleen op de keeper afging maar door goed ingrijpen van de doelman bleef de stand gelijk. In de 59ste minuut een dubbele wissel van trainer Marco Verschuren wisselde Job van Seeters en Rodey de Gardeijn en voor hen kwamen Ruud van Dijk en een debuut van de 17 jarige Naim Safar in de ploeg. Beide ploegen werden slordig in het balbezit en veel foute passes werden er gemaakt. De kansen werden voor Right-Oh zeer klein en voor Neerlandia steeds meer. Een paar aanvallen die wel enkel gevaar brachten en een afgekeurd doelpunt van Neerlandia. Right-Oh ging weer wisselen Ryan van Noort en Nick de Rooij maakte plaats voor Jeff van Eersel en Ian Haanskorf. In de 88ste minuut een pass op Naim Safar die de bal net over het doel lobde dat zou een mooi debuut zijn geweest voor deze jeugdige speler. Verder waren er geen hoogtepunten meer en beide deelde de punten. De pupil van de week was Teun Sgroot. Aanstaande zondag speelt F.C. Right-Oh uit tegen de koploper Be-ready uit Hank aanvang wedstrijd 14.30 uur op Sportpark De Schiethoek. Voor degenen die willen gaan kijken let wel er zijn in dat weekend werkzaamheden van vrijdag 15 maart 21.00 uur tot maandag 18 maart 05.00 uur is de A27 richting Breda dicht tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Hooipolder.