F.C. Right-Oh toont moed en durf tegen koploper.

18 maart 2024 14:30

Theo Velthoven

Be-ready onder de indruk van het goede spel van tegenstander.

Ze hadden er in het begin ook weinig grip op het spel van Right-Oh. In de 16de minuut en combinatie tussen Jules Bossers en Ian Haanskorf die de bal goed voorlegde en de vrijstaande Nick de Rooij kon vrij intikken 0-1 en dit was niet onterecht want Right-Oh was op dat moment de betere ploeg. Be-ready was wakker geschut en zag wel dat ze anders moesten gaan voetballen want dit zou dan het eerste puntverlies zijn. In de 20ste minuut kwam een aanval op rechts van Be-ready en de spits strafte deze genadeloos af 1-1, onnodig want de ploeg uit Hank was nog niet echt gevaarlijk geweest. Maar Be-ready begon meer druk te zetten en de keeper Tycho van Noort liet zich niet verrassen en hield zijn doel schoon. Er was nog wel een doelpunt van Be-ready maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft een dubbele wissel Erik van Huizen en Ian Haanskorf bleven in de kleedkamer en Daan van Moergestel en Kevin Janssen waren hen vervangers. In de rust hadden ze afgesproken dat ze 1 op 1 achterin gingen spelen en bleven loeren op de counter en dat ging goed want Daniek Maas kwam 2 keer alleen voor de keeper en Beau de Wit ook maar de keeper van Be-ready wist zijn doel schoon te houden. Be-ready werd wel sterker maar de mannen uit Den Berg hielden goed stand. In de 68ste minuut kwam de spits alleen voor de verdediger te staan en wou hem passeren maar zocht behendig het been van de tegenstander op en liet zich vallen, strafschop zei de scheidsrechter en diezelfde spits voltrok het vonnis en de 2-1 voorsprong stond op het scorebord. Wederom een wissel bij Right-Oh Ruud van Dijk verliet het veld voor Job van Seeters. Be=ready bleef druk houden en in de 81ste minuut een voorzet van rechts en met een prachtige omhaal was het 3-1. Een laatste wissel voor Right-Oh Bob van Schijndel maakte plaats voor Rodey de Gardeijn. Met wat extra tijd erbij floot de scheidsrechter af en het mag gezegd worden het spel wat het trainersduo Marco Verschuren en Nikcy van Boxel is goed, Right-Oh bracht leuke combinaties en lef op de groene mat waar goed voetbal is te zien. Aanstaande zondag 24 maart weer een zware partij voor de mannen uit Den Berg want dan komt de nummer 2 op de ranglijst naar Den Berg en dat is Waspik, aanvang wedstrijd 14.00 uur.