F.C. Right-Oh pakt weer winst

25 maart 2024 14:15

Theo Velthoven

Waspik overrompeld door goed voetbal

Zondag 24 maart stond de thuiswedstrijd tegen Waspik de nummer 2 op de ranglijst op het programma. De 1ste wedstrijd in Waspik waren de punten daar gebleven en Right-Oh was gebrand om vandaag een goed resultaat te halen na de goede wedstrijd van vorige week tegen de koploper. De Bergenaren begonnen fel aan de wedstrijd er werd goed druk gezet en gaven de ploeg uit Waspik geen kans om het spel te maken. Het begin bracht al een paar keer gevaar voor de goal van Waspik. In de 12de minuut een vrije trap genomen door Dani Langermans die Nick de Rooij perfect bediende de keeper pareerde de bal nog maar de inkomende Siem Velthoven haalde snoeihard uit en de voorsprong was daar 1-0. Right-Oh bleef goed voetballen en probeerde het spel te maken maar Waspik kwam ook beter in de wedstrijd, een schot wat net voorlangs ging was al een waarschuwing. Right-Oh moest wat gas terug nemen en de gasten gingen beter voetballen en combineren. In de 24ste minuut een bal op links waar de aanvaller van Waspik de back van Right-Oh probeerde te omspelen maar een gestrekt been vloerde hem in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees direct naar de elfmeterstip, de man die hem ging nemen faalde niet en de stand was weer gelijk 1-1. Het spel in de eerste helft ging nu op en neer er kwamen kansjes voor Right-Oh maar ook voor Waspik en Keeper Tycho van Noort was alert en hield zijn doel schoon, rust. Na de rust geen wissels en Right-Oh begon net als de eerste helft fel en zette goed druk wat uitmondde in de 47ste minuut een corner genomen door Dani Langermans en Daniek Maas verraste de verdediging met een rake kopbal 2-1 een lekker begin van de tweede helft. Waspik was van slag en Right-Oh voelde dat er meer in zat. In de 49ste minuut weer een vrije trap en het was weer Daniek Maas die met een handige lob de keeper verraste en de 3-1 stond op het scorebord. Waspik wou wel maar kon geen echte vuist maken, Right-Oh controleerde de wedstrijd en liet zich niet gek maken. In de 66ste minuut een vrije trap en de weg gewerkte bal kwam in de loop van Beau de Wit terecht en schopte de bal tegen het net 4-1 dat was de doodsteek voor Waspik. In de 79ste minuut kwam voor de moegestreden Siem Velthoven kwam Rodey de Gardeijn in de ploeg. Right-Oh bleef goed combineren en stond niks toe. Een verdediger van Waspik haalde nog wel een bal van de lijn en Right-Oh wisselde nog 2 keer Eric van Huizen verving Dani Langermans en Johnny de Deugd verving Nick de Rooij. Right-Oh voetbalde bekeken de wedstrijd uit en hield de verdiende 3 punten in huis met veel werklust en een goed samenspel. Als F.C. Right-Oh de laatste zeven wedstrijden zo voetbalt als vandaag dan komen ze zeker uit de gevarenzone. Right-oh is nu van de 12de naar de 11de plaats gestegen en naderen de ploegen Raamsdonk en TVC tot op 1 punt. Het paasweekend is de ploeg uit Den Berg vrij en 7 april moeten ze naar RCD uit Dordrecht de nummer 6 van de ranglijst aanvang wedstrijd 14.00 uur. De pupil van de week was Luca Gijsbrechts.