FC Right-Oh pakt volle buit in Dordrecht

8 april 2024 12:15

Theo Velthoven

Weer winst voor de ploeg uit Den Berg, eindelijk uit de gevarenzone

Zondag 7 april moest F.C. Right-Oh uit voetballen in Dordrecht tegen RCD de nummer 6 op de ranglijst en Right-Oh 11de en gezien het spel van de laatste weken wou de ploeg dit doorzetten want voetballend hoef Right-oh in deze klasse niemand te vrezen. De mannen uit Den Berg begonnen weer goed maakte het spel en liet de tegenstander geen kans om op te bouwen. Door de stevige wind die er stond kwamen veel lange ballen van achteruit omdat Right-Oh voor de eerste helft met de wind in de rug had gekozen, en de 2 spitsen maakte de verdediging van RCD knap lastig. Een paar kansjes kregen ze maar konden die niet verzilveren. In de 22ste minuut een lange bal ging over de verdediging van RCD heen maar de lob van de spits van Right-oh ging net over. RCD begon een beetje in het spel te komen en in de 32ste minuut was er een schermutseling voor de goal van Right-Oh maar werd door de verdediging weggewerkt, en met een brilstand gingen de ploegen de rust in. In de tweede helft een ander beeld RCD begon beter in de wedstrijd te komen en het was in de 55ste minuut dan ook raak. De bal kreeg men niet goed weggewerkt en de met een schot in de hoek was de voorsprong voor RCD een feit 1-0. Right-Oh besefte dat het uit een ander vaatje moest gaan tappen en het spel weer gaan maken. De eerste wissel kwam eraan en Vince van Hulst verliet het veld voor Erik van Huizen. In de 64ste minuut een mooie solo van Beau de Wit maar zijn actie werd niet beloond jammer. Right-Oh begon steeds beter te voetballen en werd gevaarlijker voor de goal van RCD. Weer een wissel Ian Haanskorf verving Job van Seeters. Dan in de 80ste minuut een mooie steekpass van Dani Langermans op Siem Velthoven die handig wegdraaide van zijn tegenstander en de bal in de hoek schoot 1-1 een verdiende gelijkmaker. Maar Right-Oh gaf de moed niet op en proefde dat er meer in zat in de 90ste minuut een ingooi van Nick de Rooij die bij Siem Velthoven terecht kwam en soleerde door de verdediging heen en schoot rustig de bal weer tegen het net 1-2. Right-Oh kon zijn geluk niet op eindelijk viel het muntje een keer aan de goede kant. Een laatste wissel bracht trainer Marco Verschuren nog in Daniek Maas verliet het veld voor Rodey de Gardeijn en Right-Oh hield kreeg verder in de blessuretijd geen goal meer tegen, dus deze 3 belangrijke punten gingen mee naar Den Berg. Een verdiende overwinning. Right-Oh stijgt 1 plaatsje en kom nu op de 10de plaats te staan wat betekent dat ze uit de gevarenzone zijn. Aanstaande zondag 14 april speelt F.C. Right-Oh thuis tegen Molenschot aanvang wedstrijd 14.00 uur.